Posted by acuemporda | blog

Article publicat a la revista El Nou del mes de juliol de 2016

Un percentatge molt elevat de dones pateix algun trastorn associat al seu cicle menstrual, ja siguin dolors (dismenorrea), síndrome premenstrual, menstruacions massa abundants, manca de menstruació (amenorrea), cicles menstruals irregulars…

La majoria d’aquestes dones, pateixen aquests trastorns pensant, de forma equivocada, que no tenen remei i que no es poden tractar.

La majoria  només en miren de pal·liar els símptomes, normalment recorrent als medicaments antiinflamatoris o analgèsics.

La Medicina Tradicional Xinesa busca i actua sobre l’arrel d’aquests trastorns, i està demostrat que és un mètode molt eficaç per tractar-los. La OMS (Organització Mundial de la Salut)  recomana l’acupuntura per tractar aquest tipus de trastorns. Els inclou a la llista que va publicar l’any 1979 de patiments que poden ser tractats amb acupuntura.

És important fer un bon diagnòstic, que s’obtindrà fent moltes preguntes al pacient, observant la seva llengua i el seu pols, per detectar el desequilibri o bloqueig que causa aquests trastorns.

Un cop obtingut el diagnòstic, es decidirà el tractament. Aquest pot incloure acupuntura, moxibustió (aplicació d’escalfor localitzada), tuina (massatge terapèutic) i/o fitoteràpia (prescripció d’herbes xineses).

Aquest tractament actuarà sobre els desequilibris detectats en el diagnòstic, retornant l’equilibri a l’organisme, millorant la circulació i reforçant l’energia del pacient.

D’aquesta forma s’eliminaran els desequilibris, ja que s’haurà actuat sobre l’arrel del problema, no només sobre els símptomes que se’n deriven.

 

Tags:

Both comments and pings are currently closed.