Tak

Posted by acuanimals | Uncategorized

Labrador de color xocolata  11 anys, que indica un pinçament a nivell de la L5 i Sacre provocant la paralització total de les extremitat posterior dreta i lleugerament la pota posterior esquerra. Tractament occidental: antiinflamatoris.

Després de preguntar a la seva cuidadora, m’indica que en Tak mai ha tingut cap malaltia a part d’això i que no li va notar res abans de que es quedés sense mobilitat a les potes posteriors.

Diagnòstic segons la MTX: Deficiència de Yin de Ronyó i afectació del Canal Du Mai que provoca un pinçament de la medul·la espinal a nivell de la L4 i el Sacre.

El tractament aplicat es dirigeix a desbloquejar els Canals Du Mai i de Bufeta, per tornar la mobilitat a les potes posteriors.

Passades unes hores des del primer tractament en Tak va sorprendre als seus propietaris, quan es va aixecar i va començar a caminar amb les seves potes posteriors, però encara amb dificultat.

En Tak encara es troba en tractament, però després de la segona sessió es pot apreciar una millora considerable, trobant-se ell amb molt d’ànim.

Tina – II

Posted by acuanimals | Uncategorized

Gosseta mestís de mida petita de 16 anys d’edat, indicant la seva cuidadora que li costa molt pujar escales, problemes de respiració i a vegades la gosseta queia a terra com si hagués perdut el coneixement i falta de retenció d’orina.

Després de l’observació vaig poder apreciar una deficiència general de Qi (energia) però tenint afectats principalment el Ronyó i el Cor, però també el Pulmó.

El diagnòstic segons la MTX va ser el de deficiència greu a nivell de Ronyó i Cor i d’energia generalitzada.

En la primera sessió degut a la debilitat que mostrava la gosseta, únicament vaig punturar la “Zona d’Espècie” dirigint l’agulla cap a l’Element Aigua i tonificació amb moxa (puros fets amb la planta Artemisa) en punts corresponents a Ronyó, Cor i Pulmó i també punts de tonificació del Qi (energia).

Les següents sessions vaig continuar igual que en la primera però a més a més de punturar la Z.E. també vaig punturar els punts Shu corresponents a Ronyó i Cor i continuant amb la tonificació amb els puros de moxa.

El resultat ha estat molt bo, tot i l’edat de l’animal, ja que en aquests casos el que es vol aconseguir és poder donar-li qualitat de vida sense dolors.

Tina

Posted by acuanimals | Uncategorized

Gossa mestís de 10 anys d’edat diagnosticada pel seu veterinari d’una espondilosis a nivell de les vertebres lumbars, que li provoca molt de dolor i rigidesa de les potes del darrera, causant dificultats a l’hora de baixar escales. La seva cuidadora també em va indicar que estava més baixa d’energia.

Després de l’observació de la gosseta vaig poder apreciar que també tenia una pèrdua considerable d’audició, cosa que també em va corroborar la seva cuidadora ja que em va indicar que a vegades la gosseta no tornava quan la cridava i que la gosseta quan la perdia a ella de vista, s’estressava ja que no sabia cap a on havia d’anar.

El diagnòstic segons la MTX va ser una deficiència de Ronyó que li provoca una calcificació de les vèrtebres lumbars. El fet de la pèrdua d’audició em confirma l’existència de la deficiència indicada, ja que el Ronyó també és el responsable de l’oïda.

El tractament es va dirigir per eliminar el dolor i tonificar al Ronyó, així com intentar recuperar l’audició o part d’ella.

Els resultats es varen veure desprès de 4 sessions, ja que la gosseta ja baixava molt bé les escales, ja no havia rigidesa i segons la seva cuidadora semblava que havia recuperat una mica l’audició. Es va decidir deixar el tractament i tornar al mateix abans de l’arribada de l’hivern, per a poder tonificar el Ronyó abans de les freds.

Nit

Posted by acuanimals | Uncategorized

Gossa Bodeguero ratonero andaluz, d’un any i mig d’edat que va ser adoptada després de viure una situació molt traumàtica en una gossera d’Andalusia, causant-li una inestabilitat emocional amb moltes pors i desconfiança en vers a les persones, sobretot als homes. Només ella sap que és el que va arribar a passar…..

El diagnòstic segons la MTX indica una deficiència de Ronyó, ja que la gosseta no mostrava cap altre símptoma que fes sospitar una afectació a nivell intern.

A la primera sessió només vaig utilitzar tres punts d’acupuntura, per a regular el seu psiquisme, tonificar el Ronyó i tractant la seva “Zona d’Espècie”.

Bairon

Posted by acuanimals | Uncategorized

Pastor Alemany de 3 anys d’edat, que patia de problemes als ulls, provocant-li inflamació i vermellor de la conjuntiva ocular.

Després d’inspeccionar a l’animal i d’interrogar al propietari sobre el comportament del gos, vaig diagnosticar segons la MTX, Calor en el Pulmó i Estómac.

Per tant el seu tractament es va orientar en eliminar el Calor dels òrgans indicats amb punts distals, zona d’espècie direcció Metall per a regular el Pulmó ja que l’escleròtica de l’ull es correspon amb el Pulmó i punts locals per calmar els símptomes dels ulls.

Només varen caldre tres sessions per a la seva recuperació i després d’un any, no ha tornat a patir dels ulls.