acuestetica
Posted by acuemporda | blog

Literalment, acupuntura significa la pràctica d’inserir agulles a la pell per al tractament simptomàtic o la prevenció de diversos problemes de salut que provoquen un desequilibri en l’energia. el seu origen es perd en el temps, considerat una antiga pràctica de la medicina tradicional xinesa. Els mestres antics ens van ensenyar que la malaltia era una alteració de les funcions corporals o del seu ús, causada per factors externs com el fred, la calor, la humitat, els factors emocionals, la nutrició o l’envelliment. Tot i que l’acupuntura s’ha utilitzat àmpliament per al tractament de malalties o per reduir els seus símptomes, l’objectiu principal del tractament d’acupuntura és ajudar a prevenir les malalties i mantenir el benestar general.

L’ús de l’acupuntura amb fins estètics no només redueix les arrugues, sinó que també tracta i millora notablement la salut general. El tractament amb acupuntura facial implica la inserció d’agulles d’acupuntura en línies fines i arrugues a la cara i el coll per reduir els signes d’envelliment visibles.

De fet, l’origen de l’acupuntura estètica va sorgir quan els metges tradicionals xinesos tractaven amb acupuntura pacients que havien patit hemiplegies facials (paràlisis d’un dels costats de la cara). Aquests es van adonar que a la zona de la cara que tractaven, les arrugues disminuïen notablement.

L’apreciació de l’aparença és sovint un tema popular, així com la demanda de procediments estètics. La percepció de l’envelliment facial és el factor que més desencadena la demanda de tractaments que poden suavitzar les marques a determinades edats.

Els canvis en l’estructura i l’elasticitat de la pell formen part del procés fisiològic de l’envelliment. La velocitat d’aquest procés depèn dels aspectes genètics i dels efectes de l’exposició al sol, i l’envelliment cutani, per tant, es divideix en criança cronològica i la foto-acció secundària als efectes acumulatius de la radiació ultraviolada.

Les arrugues són solcs o plecs de la superfície de la pell que corresponen al signe més aparent de l’envelliment.

Podem enumerar diferents factors que produeixen el procés d’envelliment natural, com les expressions facials, el dany causat per l’exposició al sol, el tabaquisme o la hidratació insuficient, entre d’altres.

Les arrugues poden causar canvis estètics i també trastorns psicològics associats a aquests canvis. La reducció d’aquests és un dels efectes més buscats en els procediments estètics.

El sentit estètic en salut comprèn l’assistència a les necessitats humanes bàsiques de l’individu, centrant-se en la prevenció i la promoció de la salut general.

L’acupuntura estètica és una alternativa natural als procediments cosmètics convencionals. En comparació, l’acupuntura estètica és rendible, no és un mètode quirúrgic, està lliure de risc, sense efectes secundaris i no requereix cap període de recuperació. A més, l’acupuntura estètica ofereix diversos beneficis de salut i benestar per a aquells que prefereixen explorar tractaments holístics enlloc de cirurgia convencional i/o tractaments cosmètics.

L’acupuntura estètica aconsegueix:

  • Evitar l’envelliment facial.
  • Millorar el to muscular i la contracció dèrmica.
  • Incrementar la producció de col·lagen natural.
  • Ajudar a reduir i eliminar les bosses de sota els ulls.
  • Ajudar a eliminar les línies fines d’expressió en el cara i disminuir notablement les arrugues grosses.
  • Humitejar la pell a l’incrementar la circulació limfàtica i sanguínia de la cara.

També s’ha observat que la realització d’un massatge terapèutic facial després de l’aplicació d’agulles per l’eliminació de les arrugues i línies d’expressió, potencia el seu resultat i redueix el número de sessions del tractament.

Malgrat els bons resultats observats en l’ús d’aquesta tècnica durant molts anys, hi ha pocs estudis que informen sobre els seus efectes sobre les arrugues facials. La majoria de les vegades, aquesta pràctica no es basa en estudis científics, i els resultats obtinguts, quan es reporten, es basen en l’observació del professional i la presentació d’observacions clíniques no quantificables.

Actualment s’estan realitzant diversos estudis amb mètodes objectius d’avaluació per poder demostrar sobre el paper l’efectivitat de l’aplicació de l’acupuntura en l’estètica facial, i d’aquesta manera tornar a reafirmar els beneficis de la Medicina Tradicional Xinesa.

Tags:

Both comments and pings are currently closed.